De ce a renunţat Angelina Jolie la frumuseţe pentru o dublă mastectomie preventivă?

116

Actriţa Angelina Jolie a mărturisit într-un articol pentru New York Times că a suferit recent o operaţie de mastectomie dublă. Mărturisirea despre această operaţie despre care nu a știut nimeni vine ca răspuns la întrebările recente ale presei cu privire la faptul că a slăbit foarte mult în ultima perioadă.

„Am vrut să scriu (n.r. articolul) pentru a le spune și altor femei că decizia de a face o dublă mastectomie nu a fost ușoară. Dar sunt fericită că am făcut-o. Riscul de a face cancer a scăzut de la 85% la mai puţin de 5%. Acum pot să le spun copiilor mei că nu trebuie să se teamă că mă vor pierde din cauza unui cancer mamar", citează Huffington Post. Angelina Jolie, împreună cu partenerul ei, Brad Pitt, au adoptat trei copii și au făcut alţi trei pe cale biologică.

În editorialul pe care l-a scris, Jolie avertizează că operaţia ar putea să nu fie cea mai bună decizie pentru orice femeie. Actriţa care a ajuns faimoasa în mod special datorită frumuseţii sale fizice a ales să își scoată întregul ţesut mamar, după ce a aflat că are gena mutantă BRCA1, iar doctorii i-au spus că există un risc de 87% să facă cancer mamar și de 50% să facă cancer ovarian, scrie CNN.

Mama lui Jolie, actriţa Marcheline Bertrand, a murit în urma unui cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. Jolie are acum 37 de ani. Ea a lăsat în urmă lumea filmului și imaginea de fată rea, pentru a întemeia o familie numeroasă și pentru a putea călători în toată lumea ca ambasador al refugiaţilor din partea ONU.