S-a deschis primul centru anti-mobbing din România

346

Să se asigure că hărţuirea, discriminarea, exploatarea la locul de muncă vor deveni istorie. Acesta este scopul declarat al primului centru anti-mobbing deschis în românia de Asociaţia COLFASA, în cadrul proiectului „Femeia contează!".

Termenul mobbing vine din limba engleză și înglobează acele comportamente de tip conflictual, agresiv căruia îi sunt supuși angajaţii unei companii. Potrivit Agerpres, primul centru anti-mobbing va funcţiona în București pe baza unei cofianţări asigurate din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Centrul a fost dezvoltat în colaborare cu Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor.

„Este primul pas pentru ca angajatorii şi angajaţii români să afle că acest fenomen nu trebuie tolerat şi mă refer la acea formă de hărţuire psihologică sistematică de la locul de muncă," a declarat Cristina Pocora, deputat PNL. „Atât femeile, cât şi bărbaţii trebuie să ştie că nu este normal să muncească într-un mediu toxic, din cauza altor persoane care, din diverse motive, îşi persecută colegii de birou sau subalternii. Trebuie să ştie că pot riposta, pot îndrepta lucrurile. Demisia nu este o soluţie pentru situaţiile de acest gen," a subliniat deputatul PNL.

Programul „Femeia contează!" militează pentru reabilitare echitabilă a femeilor, pe piaţa muncii, în vederea promovării egalităţii de gen şi a statutului femeii în mediul profesional, prin combaterea hărţuirii şi discriminării cu caracter psihologic, economic şi social, a precizat, la rândul său, Flori-Ana Andronache, coordonatorul Centrului.