Obezitatea scurtează viaţa americanilor

98

Speranţa de viaţă a americanilor a scăzut dramatic în ultimii ani, arată  un studiu întreprins în perioada 2000-2007, citat de New York Times.  Potrivit autorilor acestui studiu, de vină sunt bolile asociate  obezităţii.

Un raport al Institutului de Statistică Medicală şi Evaluare de la Universitatea Washington arată că, în 80% dintre regiunile Statelor Unite, populaţia este mult în urma altor ţări, în ceea ce privește speranţa de viaţă. Aceasta din cauza bolilor asociate obezităţii (ex. hipertensiunea), dar și din cauza fumatului.

Din 1987 încoace, speranţa de viaţă a femeilor a scăzut sau a stagnat în 850 de regiuni din SUA. În 2007, americancele aveau o medie de viaţă de 81,3 ani. În Holmes County, regiunea cu cea mai mică speranţă de viaţă din SUA, femeile au o medie de viaţă de 73,5 ani.

Americanii care locuiesc în zone sărace precum cele din St Louis şi Baltimore şi au o dietă nesănătoasă ce constă în alimente ieftine şi de proastă calitate sunt cei mai afectaţi de flagelul obezităţii. Cei mai longevivi americani sunt bogaţii din San Francisco şi Washington D.C., despre care studiul indică faptul că depășesc speranţa de viaţă a populaţiei din Elveţia sau Japonia, datorită faptului că mănâncă sănătos.