Salon de înfrumuseţare pentru copii, naște controverse

164

Un salon de înfrumuseţare pentru copii și pre-adolescenţi naște dezbateri printre britanici și îngrijorări cu privire la sexualizarea copiilor. Salonul „The Trendy Monkey" le oferă celor mici servicii de manichiură, pedichiură, tratament facial, machiaj și coafură.

Salonul a fost deschis doar cu câteva zile înainte ca autorităţile guvernamentale să prezinte un raport cu privire la sexulizarea copiilor, notează christian.org.uk.

Serviciile de înfrumuseţare pentru copii sunt „revoltătoare", a declarat Shy Keenan, specialist în protecţia copilului. Aceasta a declarat că astfel de saloane le creează copiilor complexe cu privire la aspectul lor fizic, începând de la vârste foarte mici.

Michelle Devine, proprietara salonului „The Trendy Monkey" susţine însă că aceasta este doar o „piaţă de nișă" și că nu crede că este vorba de sexualizarea copiilor dacă lași fetiţele să fie „prinţese pentru o zi".

Doamna Devine este contrazisă însă de numeroși părinţi și educatori care susţin că, pentru copii, e important să se gândească la alte lucruri decât aspectul lor fizic.

(Foto: vivalanails.co.uk)