FMI nu are un șef la întâlnirea grupului Bilderberg

235

Grupul Bilderberg se adună anul acesta între 9-12 iunie la hotelul Suvretta House din St. Moritz, Elveţia. Fondul Monetar Internaţional nu are un șef care să participe în cadrul întâlnirii.

Aproximativ 120 de persoane sunt prezente la întâlnirile Bilderberg, majoritatea venind din Europa și America. Aproximativ o treime sunt oameni politic, iar 2 treimi reprezintă zona finanţelor, industriei, educaţiei și comunicării. Marele absent de anul acesta este fostul director al FMI Dominique Struss-Kahn dar și Christine Lagarde, cea mai probabilă succesoare a acestuia. Dacă în general lista invitaţilor nu este cunoscută, acum se știu deja câţiva participanţi precum: premierul britanic, șeful trezoreriei britanice, prinţul Charles, fostul președinte american Bill Clinton.

Site-ul oficial descrie grupul ca fiind un „un forum mic, flexibil, informal şi off-the-record, în care pot fi exprimate diferite puncte de vedere. Singura activitate a Bilderberg o reprezintă întâlnirile anuale, unde nu se propun legi şi nu se votează nimic." Grupul Bilderberg a atras însă întotdeauna atenţia presei alternative și a conspiraţioniștilor în condiţiile în care marile agenţii de presă trec cu vederea aceste întâlniri. Mai multe sute de protestatari și-au anunţat pe Facebook participarea la acţiuni de protest organizate în faţa hotelului. Între aceștia se vor număra și cunoscuţi observatori ai fenomenului, precum Daniel Estulin, Jim Tucker sau Luke Rudkowski.