SANITAS anunţă o grevă masivă în sistemul sanitar

120

Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a anunţat grevă de avertisment în data de 25 noiembrie și grevă generală pe termen nelimitat, începând cu 28 noiembrie. Cu aceeași ocazie au cerut și demisia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

„La greva de avertisment și la greva generală care vor fi organizate pe 25 noiembrie, respectiv 28 noiembrie, vor participa – la nivelul întregii ţări – peste 130.000 de salariaţi din sistemul sanitar. În ceea ce privește municipiul București, aici vor protesta peste 16.000 de salariaţi. Potrivit legii, în timpul celor două greve va fi asigurată o treime din serviciile medicale, în general doar urgenţele", a afirmat Leonard Bărăscu, președintele organizaţiei sindicale pentru Agerpres.

Până în momentul de faţă s-au strâns 75.000 de semnături pentru declanșarea grevei generale. Medicii fiind nemulţumiţi de salariile mici și condiţiile din spitale. Ei cer alocarea a 6% din PIB și, începând cu 1 inanuarie 2014, creșterea salariilor pentru toate categoriile de personal din spitale.

Demisia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, conform Agerpres, a fost de asemenea solicitată pentru motivul că nu a rezolvat nimic din revendicările prezentate de organizaţia sindicală.„Pe 25 noiembrie vom organiza grevă de avertisment, între orele 8:00-10:00, iar pe 28 noiembrie vom declanșa greva generală pe termen nelimitat în sistemul sanitar", a precizat președintele SANITAS pentru Agerpres.