Cine este tânărul care a refuzat 3 miliarde $ de la Mark Zuckerberg

17699

Evan Spiegel are doar 23 de ani și deja a renunţat la Stanford, dar și la o sumă de 3 miliarde de dolari din partea fondatorului Facebook. Am putea spune că sunt deja cam multe greșeli pentru o vârstă atât de mică sau am putea aștepta să vedem dacă pariul care l-a făcut cu viitorul o să dea roade.

Evan pare noul Mark Zuckerberg, un tânăr prea deștept chiar și pentru una dintre cele mai bune universităţi din lume, care a renunţat la studii și s-a mutat înapoi la părinţi pentru a avea timp să scrie cât mai multe programe. Unul dintre acestea s-a transformat în aplicaţia Snapchat, care a devenit un fenomen internaţional, poate chiar mai mare ca Instagramul.

Folosind această aplicaţie, utilizatorii pot să trimită către o listă controlată de receptori fotografii, clipuri video, însoţite de texte și desene, acestea fiind denumite „snaps”. Ceea ce face ca această aplicaţie să fie unică este că emiţătorul poate seta pentru cât timp receptorii îi pot vedea mesajele (de la 1 la 10 secunde), după care aceastea vor fi șterse automat din serverul Snapchat.

„Ideea mi-a venit în momentul în care un prieten mi-a spus că regretă unele mesaje pe care le-a trimis într-o seară. Atunci am zis să construim un serviciu care oferă un sistem de mesagerie în care și cele mai regretabile mesaje, fotografii și videoclipuri trimise mai departe pot fi șterse”, povestește tânărul la IBNLive. Astfel, se contracarează și trendul prin care utilizatorii sunt obligaţi să își managerieze o identitate virtuală idealizată a propriilor persoane, lucru care „a scos tot amuzamentul din comunicare”.

Succesul proiectului l-a făcut pe Mark Zuckerberg să îi ofere lui Evan o sumă de 1 miliard de dolari pentru ca Facebook să preia Snapchat. Când Evan a refuzat, oferta a crescut la 3 miliarde de dolari, dar acesta a refuzat din nou. Tânărul lucrează în continuare la dezvoltarea sistemului, tot din casa tatălui său și se așteaptă să încaseze și mai mulţi bani din platforma sa de mesagerie.

Foto: wikimedia