Scandal din cauza unui produs vândut pe Amazon

168

Amazon a fost puternic criticată de către clienţii săi, după ce a pus spre vânzare un tricou ofensator, cu un slogan care promova violenţa sexuală.

Utilizatorii site-ului au alertat Amazon.co.uk că una dintre firmele care au permisiunea de a-și vinde produsele pe site, oferea un tricou pe care scria „Keep calm and Rape a Lot", conform BBC.

Compania Solid Gold Bomb și-a cerut scuze pentru tricou, dar Amazon a permis în continuare vânzarea altor tricouri cu variaţii pe aceeași temă. Unele dintre el promovau clar violenţa domestică și hărţuirea sexuală. Tricourile sunt făcute după sloganul britanic faimos în al Doilea Război Mondial „Keep Calm and Carry On".

În urma criticilor, compania de tricouri a scris un anunţ pe propriul website în care spune că a renunţat imediat la produsele-problemă și susţine că sloganurile au fost generate automat de către un software care utilizează sute de mii de cuvinte din dicţionar.

O altă declaraţie a fost dată pe Twitter, de către un angajat al firmei, care declară că preia toată responsabilitatea pentru incident, pentru că el a fost însărcinat să ruleze aplicaţia care a generat tricourile. „Vă rog să acceptaţi că a fost o greșeală și nu promovăm violul," a mai scris el.