Evanghelia virală: Jeff Bethke despre sex și căsătorie (VIDEO)

805

Jefferson Bethke, evanghelistul online al cărui videoclip despre Iisus și falsa religie a reușit să adune aproape 18 milioane de vizualizări în doar două săptămâni, a creat încă o poezie video, de data aceasta despre dragoste, sex și căsătorie.

„Căsătoria este azi în dificultate. Divorţurile, adulterul, ideile greșite nu afectează doar căsătoriile în sine, ci și produsul acestor căsătorii (generaţia mea și pe următoarele).” Așa își motivează tânărul de doar 22 de ani intenţia de a face un clip despre căsătorie. „Speranţa mea pentru această poezie este să sublinieze cele mai frecvente și mai problematice probleme cu care se confruntă căsătoriile din ziua de azi și să arate spre Iisus ca Vindecător Suprem, Mântuitor și Restaurator al fiecărei căsnicii,” a explicat Bethke.

Tânărul a mai spus că și-a inspirat clipul din cartea „Real Marriage”, scrisă de pastorul Mark Driscoll, care slujește biserica Mars Hill, din Washington (SUA). Bethke, care este în prezent membru al bisericii Mars Hill începe clipul cu o întrebare de diagnostic: „Cum îţi merge în căsnicie?”.

Continuă apoi demascând situaţii comune în căsniciile de azi: „hai să fim cinstiţi. Căsătoria pare mai degrabă o închisoare decât paradisul care îţi fusese promis.” Poezia merge mai departe: „o căsnicie ar trebui să ne împlinească, să ne facă fericiţi, nu să ne facă să ne simţim singuri, dar adevărul este că prima prioritate a lui Dumnezeu este să te facă sfânt.”

Bethke pune în contrast căsătoria neîngrijită, care apucă o direcţie descendentă și căsătoria asumată cu frica lui Dumnezeu, care poate aduce o fericire durabilă. Asumarea responsabilităţii de către parteneri este cea care face diferenţa între o căsătorie care „te face mai bun” („better) și o căsătorie care „te face ursuz” („bitter”).

Tânărul spune că deși nu a fost niciodată căsătorit, vorbește din perspectiva copilului provenit dintr-o căsătorie ratată, „așa că înţelege durerea”. Mulţi au lăudat această perspectivă, un utilizator YouTube comentând că „munca ta e frumoasă… și aduce o perspectivă nouă tinerei generaţii, cuvântul lui Dumnezeu este o gură de aer proaspăt, iar tu o aduci de fiecare dată!”

Sunt și voci care l-au criticat că și-a bazat poezia pe cartea lui Driscoll: „sincer, mă așteptam la ceva mai multă insporaţie personală, nu doar o publicare a cărţii lui Driscoll”, a spus un comentator.

Cu toate acestea, așa cum un alt utilizator atrăgea atenţia și creștinii și ateii care au urmărit clipul „se simt mișcaţi de cuvintele acestea, care îi fac să mediteze.”

Tot mai multe voci din spaţiul religios recunosc că Internetul este o platformă vitală pentru evanghelizare. Chiar săptămâna trecută Papa Benedict al XVI-lea a transmis un mesaj credincioșilor catolici în care își prezintă perspectiva asupra beneficiilor dar și pericolelor pe care Internetul le aduce creștinilor. Papa a precizat că nivelul la care a ajuns comunicarea online demonstrează neliniştea fiinţei umane care caută neîncetat adevăruri care să îi ofere sens şi speranţă.

De aceea, el a numit reţelele sociale şi motoarele de căutare “începutul comunicării pentru mulţi oameni care căută sfaturi în ceea ce priveşte direcţia bisericii” şi îndrumă către o practică mai puţin controversată: echilibrarea vieţii online cu cea reală.