Ruleta rusească a sexului

1416

Fiecare decizie are o consecinţă, iar pentru adolescenţi și tineri este mai ușor să meargă pe impulsurile hormonale, dacă nu au un motiv mai bun pentru care să nu facă asta. V-aţi întrebat vreodată cum ar arăta un grafic dacă toată lumea ar avea mai mult de un partener sexual?

Așa arată, ca în poza din dreapta, o „ruletă rusească a sexului", după cum a fost botezată de către persoana care a realizat acest grafic, Karen Farris. Ea a mers cu acest grafic prin școlile gimnaziale și prin liceele din Statele Unite pentru a încerca să le explice tinerilor ce înseamnă să joci „jocuri de noroc" cu sexul.

Fiecare trei parteneri sexuali ar putea fi expuși la un număr de șapte parteneri, dacă fiecare dintre ei ar mai avea un partener sexual care ar avea și el încă un partener sexual și tot așa. Deja la cinci parteneri sexuali expunerea ajunge la 31, la opt parteneri sexuali expunerea ajunge la 255 de parteneri, iar numerele tot cresc.

„Atunci când faci sex cu cineva, de fapt faci sex cu toţi cei care au fost implicaţi în relaţii sexuale cu acea persoană în ultimii 10 ani, și cu toţi partenerii intimi ai acelor persoane din ultimii 10 ani," explică doctorul Everett Koop.

Karen Farris scrie pentru Christian Post că a fost acuzată în școli că folosește aceste statistici înfricoșătoare pentru a băga spaima în copii, dar ea crede că oricine are dreptul să știe riscurile la care se expune cu aceste „jocuri de noroc".

Conexiune: Pentru a da graficului o faţă umană, Karren spune povestea a doi tineri căsătoriţi, care au fost implicaţi în mai multe relaţii sexuale înainte de căsătorie. Ea, Cara, a început să își piardă încrederea în sine, întrebându-se cum fuseseră celelate femei cu care soţul ei avusese relaţii sexuale. El, Mike, nu se putea abţine să nu se uite după alte femei și nu își putea închipui cum va putea să îi fie fidel toată viaţa soţiei sale. Una dintre prietenele Carei a invitat-o să meargă la o conferinţă biblică pentru femei. Pentru prima dată în viaţa ei, Cara a realizat că de fapt nu a putut să îl ierte pe Mike pentru trecutul lui, dar nu a putut să se ierte nici pe ea însăși.