Studiu: Adolescenţii, influenţaţi de mesajele sexuale din filme

297

Un studiu realizat pe parcursul a şase ani a descoperit că adolescenţii care urmăresc filme în care există scene cu conţinut sexual îşi încep viaţa sexuală mai devreme şi au mai mulţi parteneri sexuali.

În prima fază a studiului, Dr. Ross O'Hara şi colegii săi de la Colegiul Dartmouth (New Hampshire) au analizat 684 de filme realizate în perioada 1998-2004, pe care le-au evaluat în funcţie de durata şi intensitatea scenelor cu conţinut sexual.

În faza a doua, cercetătorii au ales 1,228 de participanţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani. Aceştia au fost rugaţi să aleagă câteva filme dintr-o listă de 50. După şase ani, subiecţii au fost întrbaţi la ce vârstă şi-au început viaţa sexuală şi câţi parteneri sexuali au avut.

Potrivit lui O'Hara, cei care au urmărit filme cu un număr mai mare de scene cu conţinut sexual au avut mai mulţi parteneri şi au avut primul contact sexual mai devreme decât cei care au urmărit filme fără scene sexuale.

Cercetătorii care au realizat studiul îi sfătuiesc pe părinţi să limiteze sau interzică copiilor vizionarea acestor filme.