Shirley Temple, exemplu de stabilitate în ciuda faimei

62

Pentru cei care se întreabă dacă este posibil ca un copil care devine la un moment dat cel mai faimos actor în cinematografia americană să nu fie afectat din punct de vedere emoţional de faimă şi de tot ce presupune aceasta, Shirley Temple este răspunsul.

Actriţa americană a decedat luni noapte la vârsta de 85 de ani, în reședinţa sa din Woodside, California, de cauze naturale. În mod normal, copiii şi nu numai sunt afectaţi în mod negativ de renumele pe care li-l oferă Hollywoodul, dar Shirley este unul dintre cele mai bune exemple de stabilitate emoţională în pofida faimei de care avea parte. Fostul copil-minune al Americii, după ce a renunţat la actorie, a lucrat ca membru în delegaţia americană la ONU şi ambasador al Statelor Unite în Ghana, în anii '70, şi în Cehoslovacia, între anii 1989 şi 1992, notează theatlantic.com.

Shirley Temple s-a născut la data de 23 aprilie 1928 şi a devenit faimoasă încă de la vârsta de trei ani, pe plan naţional şi puţin mai tarziu s-a făcut cunoscută la nivel internaţional cu Bright Eyes, un film conceput pentru ea. Datorită felului ei inedit de interpretare, a câştigat la o vârstă fragedă Premiul Oscar, rămânând cea mai tânără deţinătoare a unei astfel de distincţii. Popularitatea sa a început să scadă în perioada adolescenţei, iar la vârsta de 22 de ani, în anul 1950, s-a retras complet din cinematografie. Impactul ei a fost atât de important în cinematografie, încât în anul 2006 a primit un premiu pentru întreaga carieră.

Viaţa ei de succes nu a fost scutită de probleme, ca spre exemplu cea derivată din gestionarea câştigurilor ei de către propriii părinţi. Tatăl ei a i-a cheltuit mare parte din avere, dar ea a rămas aceeaşi, fără să strice relaţiile cu el, fără să se supere sau fără să fie dezamăgită. Dificultăţile pe care le-a întâmpinat nu au făcut-o să renunţe la o viaţă stabilă, ordonată şi nici să cadă în patima drogurilor sau a alcoolului.

Potrivit spuselor ei, părinţii au avut un rol important în viaţa şi educaţia ei, iar relaţia şi dragostea care exista între ea şi mama ei au ajutat-o să treacă cu bine prin multe probleme. Soţul ei, Chris Alden Black, spunea în anul 1988 despre Shirley: „Am participat la viaţa ei 24 de ore pe zi și am trecut împreună prin situaţii rele şi foarte rele, triste sau fericite, dar întotdeauna am văzut aceeaşi persoană… Puteai să o trezești în miez de noapte și era aceeași persoană pe care o știu toţi. Ceea ce au vazut oamenii timp de 60 de ani este fundamentul a ceea ce reprezintă ea.”

Sursă foto: Kate Gabrielle