Şi oamenii sunt super-eroi şi au super-puteri

1137

Nu trebuie să fii Superman sau Wonder Woman pentru a avea super-puteri. Cu toţii ne naştem cu abilităţi deosebite, extraordinare, chiar dacă nu suntem eroi desprinşi din benzile desenate şi nu avem puterile lor fantastice, supranaturale.

Imaginaţia şi inventivitatea ne-au ajutat să creăm, pe baza reprezentărilor din realitatea existentă, noi concepte, imagini sau lucruri care poate nu aveau niciun sens în stadiul de idee, notează HooplaHa. Imaginaţia e cea care ne dă puterea de a călători peste mări şi ţări, în diverse perioade istorice sau chiar în viitor, dincolo de orizonturile acestei planete şi ne deschide porţile către noi universuri captivante. Dacă nu am fi avut această abilitate deosebită, probabil lumea noastră ar fi arătat complet diferit.

Creativitatea este o altă super-putere care se găseştie în fiecare dintre noi şi care merge „mână în mână" cu imaginaţia. Creativitatea este cea care ne ajută să privim un concept din mai multe unghiuri de abordare şi să creăm reprezentări originale.

Memoria este una dintre capacităţile extraordinare şi fascinante ale creierului nostru, care ne ajută să reţinem diverse informaţii, de la cunoştinţe, imagini şi până la mirosuri, ori sentimente trăite la un moment dat. Poate ai experimenat măcar o dată un episod în care ai uitat unde ţi-ai pus cheile de la casă, ori poate cunoşti pe cineva care suferă de o afecţiune a funcţiilor cognitve, precum Alzheimer, şi care se confruntă cu pierderi frecvente de memorie. Astfel de stări produc un disconfort psihic şi ne demonstrează cât de valoroasă este această super-putere de memorare. Îţi recomandăm câteva trucuri simple care te ajută să îţi creşti capacitatea de concentrare, atenţie şi capacitatea de memorare.

Frica are puterea de a ne „tăia aripile" şi de a ne împiedica să ne depăşim limitele, de a ne atinge potenţialul maxim şi uneori reuşeşte chiar să ne tragă în jos. Dar oamenii sunt înzestraţi cu o super-putere care îi ajută să depăşească aceste momente în care au „inima cât un purice" şi care îi face mai puţin vulnerabili – curajul. Sam Ferrigno dezvăluie în articolul său pentru HooplaHa, sfatul pe care tatăl său i l-a oferit chiar înainte de a pleca la facultate: „Orice decizie pe care o iei din frică, este decizia greşită".

Puterea de a ierta are o forţă eliberatoare imensă atât pentru persoana care o primeşte, dar mai ales pentru cel care o oferă, notează Tales of Ordinary Magic. Această abilitate deosebită ne ajută să scăpăm de stările interioare negative şi de resentimente, oferindu-ne puterea de a trece peste incidentul neplăcut şi de a merge mai departe.

Fiecare dinte noi are puterea de a face un gest frumos, o faptă bună pentru cei din jur, cunoscuţi sau… necunoscuţi. Fie că adresezi cuiva o vorbă bună, un compliment sau îi mărturiseşti sentimentele de apreciere şi dragoste unei persoane apropiate, ori că donezi o sumă de bani unui azil de bătrâni, ajuţi la construirea unui cămin pentru copiii defavorizaţi sau o ajuţi pe vecina mai în vârstă să care sacoşele grele, toate aceste acţiuni pozitive îndreptate către ceilalţi şi care nu urmăresc niciun scop ascuns te pot transforma într-un super-erou pentru cineva.

Iată doar câteva super-puteri pe care fiecare dintre noi le are în interiorul său, cu care poate nu luptă împotriva răufăcătorilor, dar contribuie în mod semnificativ la transformarea lumii într-un loc mai bun. Tu ce super-puteri ai?