Facebook nu ne ajută să avem mai mulţi prieteni

559

Deşi în prezent, un utilizator Facebook are, în medie, 190 de prieteni, psihologii arată că numai cu 10% dintre aceştia avem o relaţie de prietenie în adevăratul sens al cuvântului.

Potrivit lui Robin Dunbar, antropolog şi psiholog la Universitatea Oxford, Facebook nu încurajează prieteniile. Acesta a realizat un studiu privitor la numărul de interacţiuni al utilizatorilor Facebook şi a descoperit că utilizatorii activi cu 500 de prieteni interacţionează cu numai 26 de persoane din lista lor de cunoştinţe. În plus, utilizatorii cu 150 de prieteni interacţionau cu doar 12 dintre aceştia.

Potrivit specialiştilor în comunicare, o prietenie presupune comunicare din ambele părţi, a declarat Mark van Vugt, profesor de psihologie socială şi organizaţională la Universitatea Amsterdam, pentru site-ul Inquisitr.

În ceea ce priveşte modul de comunicare, bărbaţii au relaţii mai apropiate şi interacţionează mai des. Tot ei sunt şi cei mai activi utilizatori ai jocurilor virtuale. În schimb, femeile comunică online mai adesea prin împărtăşirea informaţiilor.