Fondatorul Facebook este miliardar şi om simplu (Foto+Video)

36

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, o descoperit câteva dimensiuni necunoscute publicului din viaţa sa de zi cu zi, scrie Daily Mail. Miliardarul american, a cărui avere a fost estimată de Forbes la 6,9 miliarde de dolari, locuieşte într-o casă închiriată, alături de prietena sa cu care o relaţie de mult timp.

    Invitat la show-ul lui Oprah Winfrey, tânărul de 26 de ani a fost descoperit în faţa publicului american ca fiind un cetăţean californian obișnuit, care locuiește într-o casă modestă, cu chirie, are mobilier simplu în casă, conduce o mașină medie și iese împreună cu prietenii în oraș. La serviciu are un birou aglomerat, ușor dezordonat, pe care se află și laptopul personal.

    Fondatorul Facebook a fost cel mai tânăr om care a devenit miliardar, la doar 23 de ani. Ziarul Gândul scrie că în 2009, averea fondatorului Facebook era estimată la 2 miliarde de dolari, pentru ca acum aceasta să ajungă la 6,9 miliarde de dolari, după cum arată topul celor mai bogaţi 400 de oameni din SUA, întocmit de Forbes. Conform clasamentului Forbes, Mark Zuckerberg a avut, în ultimul an, cea mai spectaculoasă evoluţie dintre toţi miliardarii americani.

    În cadrul emisiunii Oprah Winfrey Show Zuckerberg a anunţat că va dona 100 de milioane pentru educaţie. Întrebat de ce se concentrează pe educaţie, Zuckerberg a afirmat că „Am avut multe oportunităţi în viaţa mea și multe dintre ele au venit pentru că eram înscris la școli bune. Ce vreau să fac este ca fiecare să aibă astfel de șanse. Fiecare copil merită o educaţie bună, iar acum asta nu se întâmplă." În presă au apărut speculaţii că gestul său ar fi menit să abată atenţia de la lansarea filmului „The Social Network". Zuckerberg afirmă că filmul are multe aspecte interesante, dar și multă ficţiune. „Este viaţa mea, dar nu atât de dramatică."

    Forbes a dat recent publicităţii topul miliardarilor, primii 400 de bogătași ai Americii. Bill Gates (Microsoft) a rămas pe prima poziţie cu 54mld, urmat de Warren Buffett cu 45mld (Berkshire Hathaway) și Larry Elison (Oracle) cu 27mld. În primii 20 se regăsesc moștenitorii imperiului Walmart și fondatorii unor companii ca Google, Dell sau Amazon. Mark Zuckerberg este pe poziţia 35 cu 6,9mld.

    În România se lansează astăzi catalogul „Forbes 500 Miliardari". Topul nu prezintă doar o listă a bogătașilor din România, ci și aspecte ale vieţii lor, proprietăţi, stil de viaţă, mod de administrare a averii.