Pe cine să NU adaugi în lista de prieteni pe Facebook

1498

Şeful este persoana pe care 81% dintre participanţii la un studiu american au votat-o ca fiind unul dintre acei oameni pe care nu ar trebui să îi adauge în lista de prieteni pe Facebook, arată Huffington Post.

Sondajul realizat de site-urile SodaHead şi YouTell (specializat în primirea de feedback anonim) a arătat că bărbaţii sunt mai dispuşi decât femeile în a se „împrieteni" cu şeful lor pe reţelele de socializare. În acelaşi timp, persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani nu au nimic împotrivă în a-şi adăuga şeful în lista de prieteni.

Se pare că Facebook a fost, în câteva cazuri, motivul pentru care unii angajaţi au fost daţi afară, notează aceeaşi sursă. De exemplu, în 2010, o chelneriţă a fost concediată pe motiv că ar fi postat pe wall-ul său un mesaj de nemulţumire legat de unii dintre clienţii localului unde lucra. De asemenea, o elveţiancă şi-a pierdut locul de muncă după ce a fost prinsă că utiliza un site de socializare. Ea îşi minţise şeful că nu se simte bine şi că trebuie să stea întinsă, dar era activă pe Facebook.

În afară de acesta, Huffington Post a întocmit o listă despre oamenii cu care nu ar trebui să te împrieteneşti pe reţelele sociale. Poate cele mai periculoase dintre acestea sunt persoanele pe care nu le cunoşti. Se pare că unul din cinci utilizatori ai reţelei de socializare nu au nimic împotriva adăugării unui străin în listă, arată aceeaşi sursă. Odată adăugaţi în listă, aceşti indivizi necunoscuţi îţi pot vizualiza cu uşurinţă informaţiile personale, fotografiile, update-urile şi pot vedea ce alţi prieteni mai ai în listă. Astfel se pot naşte situaţii neplăcute şi chiar periculoase atât pentru tine, cât şi pentru cei dragi. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul persoanelor care caută să se „împrietenească" cu toată lumea.

Printre cei pe care Huffington Post ne recomandă să nu îi adăugăm în listă se mai numără persoanele care postează excesiv şi fac publicitate oricărui lucru, dar şi persoane cu care actualul partener a avut o relaţie romantică în trecut.