Softul care dezvăluie părinţilor ce fac copiii lor pe Facebook a primit 1 mil. $

176

Pentru părinţii îngrijoraţi cu privire la modul în care copiii lor își folosesc tabletele și smartphone-urile există un program care le detaliază tot ce fac pe Internet sau pe reţelele sociale şi tocmai a fost finanţat cu un milion de dolari pentru a-şi continua dezvoltarea, scrie VentureBeat.

Programul se numeşte Qustodio şi a fost dezvoltat în Spania. Compania care a creat programul spune că acesta le permite părinţilor să controleze atât ceea ce fac copiii online, cât şi ce aplicaţii pot să folosească pe dispozitivele mobile cu Android sau cu iOS. Aplicaţia pentru Android a fost deja lansată, dar cea pentru iPhone şi iPad va fi disponibilă din această lună. Qustodio pregăteşte una şi pentru BlackBerry şi Mac OS, iar pentru Windows există deja.

Cât despre Facebook, părinţii pot să vadă până şi discuţiile din chat sau ceea ce au căutat copiii pe reţeaua socială. Aceste lucruri sunt valabile şi pentru alte reţele sociale, cât şi pentru browsere.Qustodio prezintă detaliat, cu timp şi în procente, cât anume din timpul său a investit copilul în activităţile online. Mai mult, controlează chiar şi căutările online, astfel încât să nu întoarcă rezultate pentru anumite cuvinte, cum ar fi „pornografie" sau „violenţă".

Aplicaţia pentru Android este disponibilă în Play Store, cea pentru Windows este pe site-ul Qustodio.