Tokyo: Viaţa în „apartamentele-sicriu”

353

Tokyo este unul dintre cele mai aglomerate oraşe din lume, având peste 13 milioane de locuitori. Pentru a compensa lipsa spaţiilor de locuit, constructorii au venit cu o soluţie cel puţin bizară. Au fost construite aşa-numitele „apartamente-sicriu" sau „geki-sema", care sunt locuinţe atât de mici încât chiriaşii se strecoară cu greu în ele, scrie Daily Mail.

Apartamentele, de dimensiunile unor sicrie, sunt organizate sub forma unui dulap uriaș cu uși individuale pentru fiecare „cameră", iar locatarii urcă și coboară din „cutiile" lor folosind scările de pe faţadă. Locatarii împart, de asemenea, o singură toaletă comună, aflată în incinta clădirii.

Ceea ce este incredibil e faptul că tinerii care locuiesc în astfel de micro-apartamente din capitala japoneză plătesc până la 400 de lire sterline (460 de euro) pe lună pentru a trăi în ele.

Cu o lungime de aproximativ doi metri, "geki-sema" sunt mai mici decât un pat dublu de dormitor, multe dintre ele nu au ferestre şi sunt folosite în principal pentru odihnă şi depozitarea de lucruri.

Cele mai multe dintre apartamentele-sicriu sunt folosite de tineri care îşi petrec majoritatea timpului la locul de munca sau în oraş şi vin acasă doar pentru a dormi.