Familie amendată pentru organizarea unui studiu biblic

310

La doar câteva zile de la vestea că SUA critică România pentru libertatea religioasă, publicaţia The Christian Post relatează despre un incident inedit care a avut loc într-un stat american. O familie din California a fost amendată de primărie pentru că a găzduit o întâlnire de studiu biblic.

Cuplul din San Juan Capistrano au primit o amendă de 300 de dolari pentru activitatea religioasă care, potrivit autorităţilor, a încălcat codul municipal. Regulamentul cu pricina interzice funcţionarea organizaţiilor "religioase, non-profit sau a fraternităţilor" în zone rezidenţiale fără un "permis condiţional", relatează Capistrano Dispatch.

Stephanie Fromm, proprietarul casei, s-a arătat indignat de decizia autorităţilor: "cum îndrăznesc să ne spună că nu putem face ce vrem la noi în casă? (…) Normal ar fi să pot fiu ospitalieră în propriul cămin."

Codul municipal este o lege "reactivă", scrie Christian Post, indicând că este aplicat pe baza unei plângeri. Fromm a recunoscut că este o persoană care s-a plâns de activităţile respective, însă a menţionat că studiul s-a desfăşurat în casă şi că singurul zgomot ar fi putut fi cel al radioului, care era pus în surdină în timp ce musafirii conversau.

Brad Dacus, preşedintele Pacific Justice Institute a emis o declaraţie de presă în care apreciază că "a impune necesitatea unui permis pentru studiul biblic acasă este ceva scandalos."