Studii: De ce nu ne simţim odihniţi după concediu

310

Studii recente au confirmat că zilele de concediu nu mai aduc un nivel de relaxare şi de odihnă la fel de mare ca în urmă cu câţiva ani.

Un studiu realizat de compania de leadership şi training Fierce. Inc pe un număr de 1.000 de angajaţi, atât cu poziţii de conducere, cât şi simpli angajaţi, arată că 60% dintre cei chestionaţi au declarat că nu au reuşit să se relaxeze în vacanţă. În plus, mai mult de un sfert afirmă că s-au întors la serviciu chiar mai stresaţi decât au plecat.

De vină se pare că este tendinţa din ce în ce mai accentuată de a lucra în concediu. Marea majoritate (85%) din cele peste 2.000 de persoane chestionate într-un alt sondaj, realizat de revista Talent Management, au declarat că în concediul de vară citesc şi răspund la e-mailuri, răspund la telefon / sună la locul de muncă pentru a verifica dacă totul este în regulă sau chiar rezolvă sarcini de serviciu.

În comparaţie cu cifrele de anul trecut, procentul celor care muncesc în concediu a crescut cu 6%. Numai 25% dintre cei chestionaţi s-au deconectat total de la orice problemă legată de serviciu.