Studiu: Abstinenţa sexuală duce la relaţii fericite

2742

Începerea vieţii sexuale mai târziu decât media de vârstă prezintă beneficii asupra relaţiilor ulterioare, conducând la un nivel mai ridicat de satisfacţie, sugerează un studiu recent.  

În cadul studiului naţional, 1.659 de perechi de fraţi având acelaşi sex, au fost urmăriţi din adolescenţă (de la 16 ani) până la tinereţe (aproximativ 29 de ani). Potrivit experienţei, fiecare dintre aceştia a fost încadrat într-una din cele trei categorii: începerea vieţii sexuale mai deveme decât media americană (sub 15 ani), începerea vieţii sexuale potrivit mediei (între 16 şi 19 ani) sau prima experienţă sexuală târzie, după vârsta de 19 ani.

Cercetătorii au descoperit că cei din cea de-a treia categorie nu erau căsătoriţi (cei mai mulţi practicau abstinenţa sexuală înainte de căsătorie) şi avuseseră mai puţine relaţii decât cei din celelalte grupuri. „Indivizii care aleg să aştepte şi să-şi înceapă viaţa sexuală atunci când ajung la maturitate cognitivă şi emoţională au parte de relaţii intime mai fericite", a declarat Paige Harden, autoarea studiului, pentru site-ul futurity.org.

În schimb, participanţii care au avut prima experienţă sexuală devreme şi erau deja căsătoriţi au declarat că regretă că nu au aşteptat mai mult şi simt că nu sunt capabili de aceeaşi afecţiune faţă de partenerii lor actuali.