Sunt drepturile homosexualilor pe aceeași treaptă cu drepturile persoanelor de culoare?

71

Persoanele de culoare nu pun pe aceeaşi treaptă lupta homosexualilor pentru drepturi egale cu propria lor istorie de câştigare a egalităţii sociale, susţine un sondaj recent comandat de Robert Johnson, fondatorul Black Entertainment Television.

Mai mulţi participanţi afro-americani la Marşul pentru Căsătorie, reuniţi în martie la Washington D.C. pentru a milita în favoarea mariajului tradiţional, şi-au exprimat opinia cu privire la comparaţia dintre persoanele de culoare şi cele homosexuale, informează LifeSitenews.

„Homosexualii nu au fost puşi în lanţuri timp de 400 de ani. Nu există nicio egalitate aici, pentru că homosexualitatea implică un comportament nenatural", a spus unul dintre participanţi, în timp ce o doamnă de culoare a declarat pentru grupul catolic „Tradiţie, Familie, Proprietate” (TFP) că o întristează comparaţia dintre negri şi homosexuali pentru că, în definitiv, nu există niciun termen de comparaţie între cele două categorii.

Adesea, însă, persoanele de culoare sunt acuzate de bigotism, pentru că și lor, în trecut, le era interzis să se căsătorească cu persoane albe. Mai mult, site-ul revistei Life a readus recent în atenţia publicului istoria unui cuplu inter-rasial foarte blamat de societatea anilor '60, asemănând astfel lupta negrilor de atunci pentru liberalizarea mariajului inter-rasial cu lupta actuală a homosexualilor pentru dreptul de a se căsători.

Dincolo de tendinţa mass-media de a asemăna cele două minorităţi sociale și cauzele lor, procentual vorbind, 55% dintre reprezentanţii comunităţii de culoare din S.U.A. resping ideea că egalitatea în drepturi pe care o vor homosexualii este aceeaşi cu egalitatea în drepturi pe care o au afro-americanii, în timp ce 28% pun semnul echivalent între cele două.

Totodată, persoanele de culoare consideră, în proporţie de 42%, că mariajul ar trebui limitat la parteneri de sex opus, în ciuda permisivităţii pe care o promovează liderii americani de culoare faţă de recunoaşterea legală a uniunii homosexuale, în timp ce 40% dintre acestea susţin contrariul.