Testamentul unei fetiţe de 8 ani – apă curată pentru 50.000 de etiopieni

71

Pentru ziua ei de naștere, Rachel Beckwith nu și-a dorit cadouri. În schimb, le-a cerut tuturor celor care doreau să îi facă un dar să doneze o anumită sumă pentru un proiect personal - ea își dorea să le ofere copiilor din Etiopia apă proaspătă, prin construirea de fântâni. Viaţa ei a fost curmată tragic, înainte de împlinirea vârstei de 9 ani, înainte ca dorinţa ei să fie împlinită. Însă astăzi, 37.000 de persoane beneficiază de apă curată prin contribuţia acestei fetiţe.

„Pe 12 iunie 2011 este aniversarea mea, împlinesc 9 ani. Am aflat că milioane de copii nu trăiesc nici până la cinci ani din cauză că nu au apă potabilă, așadar, vreau să fac ceva pentru a-i ajuta”, scria fetiţa pe site-ul creat special pentru strângerea de fonduri.

Suma pe care Rachel dorea să o strângă era de 300 de dolari. Donaţiile ajunseseră la 220 de dolari, dar își propusese ca anul următor să realizeze acest obiectiv. Însă la numai o lună după această campanie, Rachel și familia ei au fost implicaţi într-un accident rutier grav, în care fetiţa și-a pierdut viaţa. Campania ei nu s-a oprit acolo, din fericire.

Altruismul ei a inspirat mii de oameni, care au început să promoveze campania pe internet, astfel încât suma strânsă a fost de peste un milion de dolari, ceea ce va acoperi necesarul de apă potabilă a peste 50.000 de persoane, informează MSNBC.

Acesta nu este primul act de caritate pe care l-a făcut Rachel. În urmă cu câţiva ani, ea se tunsese pentru a-și dona părul în scopul cercetării cancerului la copii.