Thailanda ar putea legaliza relaţiile homosexuale

161

Cunoscută pentru atitudinea „laissez-faire", Thailanda s-a poziţionat ca destinaţie turistică pentru cuplurile homosexuale și curând va face mai mult decât atât dacă se vor legaliza și relaţiile homosexuale.

Alte ţări asiatice, precum Myanmar, Malaezia, Singapore sau Brunei, interzic relaţiile sexuale între același sex, dar Thailanda a devenit un fel de rai în regiune, pentru aceste cupluri.

În prezent se lucrează la o lege de parteneriate civile, care să ofere cuplurilor de lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali aceleași drepturi pe care le au cuplurile de heterosexuali. Se prevede ca această lege să fie votată anul viitor.

Uniunile între persoane de același sex nu sunt recunoscute de către legea thailandeză, care definește căsătoria ca act între un bărbat și o femeie. Cu toate astea, aceste relaţii și afișarea lor în public sunt acceptate, cel puţin la nivel superficial, scrie Reuters, care se întreabă dacă totuși se va aproba o asemenea lege într-o ţară care este în multe aspecte conservatoare.

Până în anul 2002, homosexualitatea era considerată o boală mintală în Thailanda. Mulţi budiști thailandezi cred că homosexualitatea este o pedeapsă pentru păcatele comise într-o viaţă anterioară, iar numărul violenţelor împotriva homosexualilor i-a făcut pe activiștii pentru drepturile gay să ceară guvernului ca poliţia să nu mai „mascheze" crimele bazate pe orientarea sexuală, drept crime domestice, pasionale.