Băieţelul infectat cu parazitul „mâncător de creier" a murit

77

Un băieţel de 12 ani, din Florida (SUA), care a fost infectat cu Naegleria fowleri, o amibă ce se hrănește cu ţesutul din creier, a murit duminică.

Băieţelul fusese internat în spital acum aproximativ două săptămâni, după ce într-o zi se jucase cu prietenii într-o baltă improvizată lângă casa sa. El a fost operat de urgenţă pe creier și a primit și un medicament experimental din partea Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Același medicament fusese administrat și în cazul unei fetiţe din Arkansas, care a fost infectată cu același parazit. Fetiţa, care de curând a început să vorbească, este a treia persoană care a supravieţuit acestei infecţii fatale, în ultimii 50 de ani, scrie CNN.

Părinţii au hotărât să doneze organele fiului lor, pentru ca cineva să aibă parte de o bucurie în urma acestei morţi tragice. După ce au fost semnalate aceste două cazuri care au apărut într-o singură lună în Statele Unite, autorităţile au avertizat că apele puţin adânci și calde sunt locurile perfecte pentru dezvoltarea acestui parazit.