Timpul petrecut pe Internet, legat de depresia la tineri

308

Un studiu publicat în revista Pediatrics arată că prea mult timp sau prea puţin timp petrecut pe Internet, este de cele mai multe ori un semn de depresie la tineri.

Studiul nu spune că timpul petrecut pe online cauzează depresie, ci că tinerii care se află la extreme în privinţa timpului dedicat pentru activităţi online, sunt mai expuşi riscului de a suferi de depresie.

Rezultatele vin în urma unui sondaj realizat pe mai mult de 7.200 de adolescenţi, cu vârste între 16 şi 20 de ani. Adolescenţii care foloseau Internetul mai mult de 2 ore pe zi erau consideraţi „ultilizatori înrăiţi". Atât ei, cât şi cei care nu folosesc Internetul aproape deloc, sunt cu 30% mai predispuşi riscului de a ajunge depresivi. Femeile care petrecut mai mult de 2 ore pe Internet prezintă un ris de 86%, faţă de 46%, în cazul femeilor care nu folosesc internetul.

Fără concluzii dramatice, studiul atrage atenţia părinţilor să modereze consumul de Internet al copiilor, ca şi alte activităţi din viaţa tinerilor. Internetul este parte din viaţa intelectuală şi socială a tinerilor din ziua de azi, dar nu este recomandat nici în doze prea mari, nici prea mici, relatează Christian Post.