Tinder, aplicaţia GPS pentru dragostea superficială

1535

La doar șase luni de la lansare, aplicaţia pentru iPhone numită „Tinder" face furori printre tinerii din Statele Unite. Alicaţia este făcută să funcţioneze ca un GPS care îţi arată pozele persoanelor din vecinătatea ta, pentru a-ţi găsi un potenţial partener.

Mecanismul este unul dintre cele mai simple. Printr-un simplu „da" la poza unui străin, vecin sau coleg, îţi poţi aranja o întâlnire. Huffington Post scrie că aplicaţia a devenit atât de populară, încât s-a inventat cuvântul „tinderită" pentru inflamarea degetului supra-folosit pentru aprobarea sau respingerea potenţialilor parteneri.

Tinder este foarte popular mai ales pentru posibilitatea de a respinge oamenii. În circumstanţele în care universul online este plin de unelte care creează legături, precum „like-uri", „inimioare", „favorit" şi „thumbs up (degetul sus)", Tinder vine cu posibilitatea refuzului într-o manieră destul de nemiloasă pentru utilizatorii respinși, care văd cine le-a dat „X". O conversaţie poate fi începută doar dacă doi utilizatori se plac reciproc. Butonul de „X" ar avea aceeași funcţie pe care o are butonul de „dislike" pe Facebook, însă compania le-a refuzat până acum utilizatorilor posibilitatea să se exprime în această manieră negativă.