Stephen Hawking profetizează sfârșitul lumii

933

Renumitul fizician și cosmolog Stephen Hawking a avertizat că omenirea este în pericol de extincţie dacă nu descoperă o modalitate de a trăi în spaţiu, scrie Los Angeles Times.

Hawking a afirmat că Pământul este o planetă prea delicată pentru a mai putea rezista la toate abuzurile la care este supusă de omenire. „Trebuie să continuăm să explorăm spaţiul, de dragul omenirii. […] Nu vom mai putea supravieţui nici 1.000 de ani dacă nu părăsim această planetă fragilă", a precizat el.

Hawking a făcut aceste afirmaţii în cadrul unui discurs suţinut marţi la Institutul de Medicină Regenerativă Cedars-Sinai. Fizicianul, în vârstă de 71 de ani, se afla acolo cu ocazia vizitării centrului pentru a vedea progresele făcute în tratarea cu celule stem a bolii Lou Gehrig – afecţiunea paralizantă degenerativă care l-a ţinut în scaunul cu rotile în ultimii 50 de ani.

Cercetătorul este renumit pentru studiul găurilor negre. Mai precis, el a investigat funcţionarea câmpurilor cuantice din jurul găurilor negre, descoperind că acestea nu erau în întregime negre, ci emiteau ceea ce a devenit cunoscută drept „radiaţia Hawking", care indică o conexiune profundă între gravitaţie și termodinamică.

De asemenea, el e cunoscut și pentru pasiunea privind explorarea spaţiului. Nu este pentru prima oară când Hawking a sfătuit oamenii să caute alte planete locuibile. În 2011, el a afirmat că singura șansă de supravieţuire a omenirii este colonizarea spaţiului.

Niciun articol de afișat