Tony Blair vrea căsătorii gay în Marea Britanie

85

Fostul premier englez, care s-a convertit la catolicism în 2007, susţine planul guvernului britanic de a legaliza căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, până în 2015 , lucru care i-a adus multe critici din partea liderilor bisericii catolice şi bisericii anglicane.

Ziarul The Independent a publicat o declaraţie a fostului premier, pe care acesta o făcuse în compania prietenilor săi şi în care spunea că „sprijină categoric propunerea premierului Cameron", de a legaliza căsătoriile gay.

Când era în funcţie, Blair a permis promulgarea unor legi pentru parteneriatului civil şi a permis coborârea vârstei pentru acte homosexuale consimţite, la 16 ani. Însă nu se pronunţase niciodată în favoarea căsătoriilor gay.

Liderii bisericii catolice, în frunte cu papa s-au exprimat în nenumărate rânduri împotriva acestui tip de propuneri legislative. Papa Benedict a avertizat vineri comunitatea catolică să „reziste curentelor politice şi culturale care caută să schimbe definiţia legală a mariajului", conform Chrsitian Post.