Ce lipsește studiilor despre influenţa familiilor gay?

14

Glenn Stanton, expert în cadrul organizaţiei creștine Focus on the Family atrage atenţia că unele dintre studiile recente care pretind că a crește într-o familie gay nu are niciun efect diferenţiator asupra copiilor, faţă de copiii din familii heterosexuale, sunt greșite.

Directorul pentru studii privind formarea familiilor (FOTF) a declarat pentru Christian Post că aceste studii nu spun toată povestea și citează, în argumentare, rezultatele unei cercetări efectuate de U.S. National Longitudinal Lesbian Family Study (NLLFS). Acestea indică faptul că 49% din fetiţele crescute de mame lesbiene se identifică pe ele însele fie ca fiind bisexuale, fie lesbiene. Procentul este de 7 ori mai mare decât în cazul fetiţelor din familiile heterosexuale.

Același studiu a mai relevat că fetiţele din familii gay prezintă o probabilitate mai mare de a utiliza contracepţia de urgenţă (35% comparativ cu 5%), indicând o posibilă prevalenţă a activităţii sexuale neglijente.

Stanton contestă de asemenea acurateţea studiilor bazat pe faptul că acestea nu folosesc eșantioane reprezentative, ci folosesc doar participanţi din pătura educată a societăţii.