Top 10 cele mai citite știri despre relaţii în 2013

323

În 2013, cele mai populare știri din domeniul social pe semneletimpului.ro au fost predominant știri despre relaţii, unele dintre ele fiind accesate de mii de cititori și recomandate de sute de ori pe Facebook. Semnele timpului te invită să faci o retrospectivă acestor materiale, cu o selecţie a primelor 10 știri sociale, după preferinţele cititorilor.

1. Ştii sigur că te iubeşte dacă… O relaţie romantică poate porni de la o simplă privire, un zâmbet ştrengăresc, o îmbujorare neintenţionată, o atingere inocentă… Putem totuşi să nu avem certitudinea că persoana care ne-a cucerit este alesul sau aleasa noastră. Cum ne dăm seama dacă am făcut alegerea corectă?

2. Dragoste până când moartea (nu) îi va despărţi – o fotografie care a şocat lumea Multe fotografii au fost făcute printre dărâmăturile clădirii din Bangladesh, sub care au murit peste o mie de persoane. Însă una singură a făcut înconjurul lumii şi a arătat drama tulburătoare a unei îmbrăţişări de moarte.

3. Au câştigat la loto şi asta le-a ruinat viaţa „Să vă spun ceva: să câştigi la loto nu e atât de amuzant precum pare," povesteşte printre lacrimi Lara Griffiths, după ce visul ei şi al soţului ei, de a câştiga la loto, s-a împlinit, dar a avut şi consecinţe devastatoare.

4. Scrisoarea unui tată către fetiţa lui despre „bărbatul perfect" Într-o zi, dr. Kelly Flanagan împreună cu soţia sa, părinţi a trei copii, căutau pe Google răspunsul la o întrebare. Nici nu a apucat să tasteze toată întrebarea că motorul de căutare i-a și afișat lista cu cele mai populare răspunsuri. Când a văzut ce conţine lista, Flanagan s-a înfuriat și a hotărât să facă ceva în privinţa asta.5. Cea mai slabă femeie din lume le educă pe tinere Privind fotografiile recente ale Valeriei Levitin este greu de crezut că tânăra încă trăieşte, deşi cântăreşte doar 39 de kilograme, la cei 39 de ani pe care îi are. Ce este şi mai greu de crezut că există tinere anorexice care o consideră un model.6. Cum face creierul diferenţa dintre dragoste şi sex? Unii spun că atracţia sexuală şi iubirea sunt, în esenţă, acelaşi lucru. Alţii spun că sunt lucruri diferite, alţii spun că iubirea nici nu există. Cercetătorii ne dau un răspuns clar: atracţia sexuală şi dragostea romantică există, deopotrivă, iar creierul le percepe ca două lucruri diferite.

7. S-au născut primii 30 de copii modificaţi Informaţia potrivit căreia o echipă de cercetători din New Jersey a reuşit să creeze, în premieră, primii bebeluşi artificiali modificaţi genetic a determinat un val de controverse medicale şi etice. Apărută în presa britanică, ştirea a şocat opinia publică, deşi în cercuri restrânse experimentul era cunoscut de la sfârşitul anilor 90.

8. 12 feluri în care îi poţi arăta respect soţului tău Bărbaţii ar prefera să se simtă mai degrabă neiubiţi decât nerespectaţi sau luaţi în batjocură, acesta este unul dintre principiile în favoarea căruia pledează cartea Doar pentru ea, scrisă de Shaunti şi Jeff Feldhahn.

9. Cum s-au schimbat regulile relaţiilor în ultimii 50 de ani În anii '50, dacă o femeie ajungea la 25, 26 de ani și nu era măritată șansele de a se căsători scădeau dramatic. Astăzi, cea mai recomandată practică socială și culturală este amânarea căsătoriei. Ba chiar, pentru fiecare an cu care femeia își amână căsătoria, apropiindu-se de 30 de ani, riscul de a divorţa scade.

10. „Mami, am lovit o bătrână cu mașina!" „Era sâmbătă dimineaţa când am primit un telefon O voce stinsă m-a întrebat 'Ce faci mami?'", își începe povestirea doamna Săraru, una dintre ultimele victime ale tentativelor de înșelăciune prin metoda accidentului, așa cum este denumită această tehnică de către Poliţia Română.