Tot mai mulţi americani au grijă personal de bătrânii familiei

12

Numărul adulţilor care au grijă de un membru bolnav sau în vârstă din familie a crescut cu 10 procente în perioada 2010-2013, arată un studiu american citat de Reuters.

Studiul realizat la nivel naţional pe un eşantion de circa 3.000 de adulţi a descoperit că 4 din 10 persoane au în îngrijire un membru al familiei bolnav sau bătrân, iar cei mai mulţi dintre îngrijitori au o vârstă cuprinsă între 30 şi 64 de ani.

Autorul principal al studiului, Susannah Fox, director asociat al proiectului Internetul şi Viaţa Americanilor din cadrul Pew Research Center, atrage atenţia asupra importanţei prezenţei unei persoane care să aibă grijă de cei proaspăt externaţi din spital, a căror stare de sănătate este încă fragilă. Pe fondul economiei lente a Statelor Unite, tot mai mulţi americani nu îşi permit să angajeze un specialist pentru a avea grijă de persoanele bolnave şi îşi asumă responsabilitatea pentru îngrijirea membrilor familiei, notează aceasta.

Numai în SUA, jumătate din populaţie suferă de cel puţin o afecţiune cronică, arată Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Aproximativ trei sferturi din persoanele peste 65 de ani au dezvoltat probleme cronice. Până în anul 2030, se estimează că persoanele din această categorie de vârstă vor reprezenta 19% din totalul populaţiei, cu şapte procente mai mult decât în anul 2000.