Un clip viral speră să vindece intoleranţa prin ironie (Video)

991

„Viaţa e mai ușoară, iar lumea e un loc mai fericit dacă eşti prost", spune neurologul şi cercetătorul Cornelius Grouppe.

De fapt, Corneliu Grouppe nu este neurolog, ci un actor, iar pastila care te face prost nu există. Aceasta este doar invenţia companiei londoneze de creaţie publicitară Sleepthinker care, prin acest videoclip amuzant şi ironic, ar putea trage câteva semnale de alarmă.

Conform spoof -ului, odată înghiţită pastila, sentimentele precum frica, lipsa încrederii în sine sau decenţa dispar ca prin minune. Astfel, activităţi periculoase precum condusul sub stare de ebrietate devin plăcute, atrage atenţia pretinsul neurolog Grouppe.

De asemenea, el recomandă, cu ironie, scăderea coeficientului de inteligenţă la 70, lucru care te va imuniza la prostia din jur, dar „îţi va permite încă să îţi legi singur şireturile sau să compui o melodie hip-hop mediocră”.

De asemenea, „neurologul” Grouppe atrage atenţia asupra efectelor secundare ale pastilei de diminuare a inteligenţei: ura faţă de persoanele aparţinând altor rase, intoleranţa faţă de cei de altă religie, invidia faţă de cele care au mulţi bani şi, în principal, dispreţul faţă de toţi cei care nu sunt ca tine.

Din nefericire, deşi este creat mai degrabă ca o glumă, clipul descrie o realitate valabilă și pentru spaţiul autohton. Circa 42% dintre români sunt de părere că Soarele se învârte în jurul Pământului, arată un studiu internaţional, publicat în 2010 și citat de Antena 3. Conform studiului, doar 1% dintre români posedă cunoştinţe în domeniul ştiinţei, în raport cu ţări precum Franţa sau Germania, unde procentul atinge chiar 17%, arată aceeaşi sursă.

Un alt studiu, tot din 2010, arată că România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul persoanelor cu rezultate performante la testele de inteligenţă, arată Antena 3. Mai mult, la această situaţie se pot adăuga şi rezultatele tot mai slabe la examenul de bacalaureat, pe care din ce în ce mai puţini absolvenţii de liceu reușesc să îl promoveze.

Cu toate acestea, conform Descoperă.ro, românii au foarte mare încredere în para şi pseudoştiinţe. Astfel mai mult de 20% din populaţia României consideră că horoscopul este ştiinţific. De asemenea, 4 din 5 români cred în miracole şi în „fenomene ce nu pot fi explicate de ştiinţă”.

Foto: captură YouTube