Un erou pentru copiii străzii din Vietnam

29

Michael Brosowski schimbă în bine viaţa copiilor străzii din Vietnam. CNN îl prezintă pe Brosowski drept unul dintre eroii care le oferă o şansă orfanilor care supravieţuiesc singuri în viaţa dură a străzii.

Michael Brosowski schimbă în bine viaţa copiilor străzii, din Vietnam. CNN îl prezintă pe Brosowski drept unul dintre eroii care le oferă o şansă orfanilor care supravieţuiesc singuri în viaţa dură a străzii.

Prin Fundaţia „Blue Dragon Children", Brosowski îi ajută pe copii şi adolescenţi să meargă la şcoală, pentru ca să aibă o şansă în viaţă. El a precizat că principala preocupare a fundaţiei sale este să se asigure că orfanii sunt în siguranţă. Apoi, îi ajută să meargă la şcoală sau să îşi găsească o ocupaţie, un loc de muncă dacă este cazul. În unele cazuri, este necesară acordarea de ajutor medical pentru copiii care au probleme de sănătate.

Mulţi copii provin din familii dezorganizate, cu părinţi alcoolici sau dependenţi de droguri, sau închişi pentru diverse infracţiuni. Aceşti copii cred şi se aşteaptă ca viitorul lor să fie la fel, crede Brosowski. „Provocarea cea mai mare pentru noi este să îi oprim pe copii să îşi accepte această soartă şi să îi ajutăm să lupte pentru propria viaţă şi pentru viitorul lor", a declarat Brosowski.

Organizaţia neguvernamentală fondată de Brosowski, în 2004, a ajutat până în prezent peste 350 de copii vietnamezi. Conform unui raport al Human Rights Watch, din 2006, în Vietnam trăiesc cca 23.000 de copii ai străzii.

Michael Brosowski a lucrat ca profesor de limba engleză în Sydney, Australia. La un moment dat, a simţit nevoia să facă o schimbare în viaţa sa şi atunci s-a mutat în Vietnam unde a fondat „Blue Dragon Children".

(Foto: worldvision.org.sg)