Uruguay legalizează marijuana

129

Uruguay este prima ţară care legalizează creşterea, comercializarea şi consumul de marijuana.

Uruguay este prima ţară care legalizează creşterea, comercializarea şi consumul de marijuana.

Persoanele care consumă cannabis vor putea să cumpere maxim 40 g în fiecare lună, cu condiţia să fie fie rezidenţi în Uruguay, să aibă peste 18 ani şi să fie înregistraţi într-o bază de date a guvernului, pentru ca acesta să poată monitoriza achiziţionarea lunară de marijuana, notează aljazeera.com.

Legea, care va intra în vigoare la jumătatea lunii aprilie 2014, va permite uruguayenilor să cultive şase plante de marijuana pe an, pe prorietatea lor (curte/casă), ceea ce înseamnă 480 g. Potrivit susţinătorilor ei, această măsură are ca ţintă reglementarea şi impozitarea unei pieţe a drogurilor care deja există, dar este controlată de către traficanţi. Cei care se împotrivesc acestei legi cred că va produce mai mult rău societăţii decât drogul în sine.

Autorităţile au la dispoziţie 120 de zile pentru a stabili care vor fi standardele de cultivare, pentru a fixa preţurile şi pentru a stabili un sistem de monitorizare a consumului.

Folosirea cannabisului este legală în Uruguay, una dintre cele mai liberale ţări din America Latină, dar creşterea şi comercializarea acestui drog este interzisă. Fostul ministru al sănătăţii, Alfredo Solari avertiza asupra faptului că acum, copiii şi adolescenţii vor putea avea acces la acest drog mult mai repede şi mai uşor, dar Roberto Conde, fost ministru a declarat că marijuana este deja foarte înrădăcinată în Uruguay şi chiar înainte de această lege, oricine putea obţine acest drog destul de uşor.

Olanda este o altă ţară în care statul are o politică de tolerare a cannabisului, dar Uruguay este prima ţară care legalizează întreaga reţea, de la cultivare pâna la comercializare. Canada, Olanda şi Israel cultivă cannabis medical, dar interzic cultivarea marijuanei pentru consumul recreaţional.