VIDEO: Cum se produce procesul de îmbătrânire?

218

De multe ori ne surprindem miraţi de rapiditatea cu care a zburat timpul. Parcă ieri eram copii. Un artist a dorit să ilustreze tocmai această tranziţie imperceptibilă de la copilărie la bătrâneţe, într-un clip video remarcabil.

Anul trecut, producătorul de film Anthony Cerniello împreună cu fotograful Keith Sirchio au surprins în imagini membrii unei familii, de la cel mai tânăr până la cel mai în vârstă. Apoi, au scanat fotografiile şi le-au selectat pe cele în care erau acei membri ai familiei care aveau o structură osoasă similară. Apoi, specialiștii în animaţie Nathan Meier şi Edmund Earle au compilat dinamic fotografiile, pentru a deveni mai reale şi mai vii. În felul acesta, s-a creat un timelapse cu procesul îmbătrânirii, în care tranziţia de la perioada tinereţii la cea a bătrâneţii se face foarte încet, încât transformarea este aproape imperceptibilă, relatează descopera.ro.

Cerniello a declarat că deşi rezultatul pare robotizat, este mulţumit de el. Ceea ce el intenţiona era să redea în imagini viaţa femeii din imagine şi totodată procesul îmbătrânirii la care este supusă fiecare fiinţă umană.