VIDEO: Când suntem săraci, bem Coca-Cola … la pungă

313

În ţările unde oamenii sunt prea săraci ca să îşi cumpere o sticlă de Coca-Cola, vânzătorii o varsă în pungi de plastic cu un pai în vârf, astfel încât oamenii nu mai sunt nevoiţi să plătească garanţia pentru sticlă.

Deşi pare incredibil, oamenii care nu au bani preferă orice soluţie pentru a cumpăra băutura preferată la un preţ mai mic, decât să îşi schimbe obiceiurile. Ba chiar au şi preferinţe. Locuitorii din Ecuador preferă să bea Coca Cola vărsată la pungă din sticlele „de sticlă", decât din cele de plastic sau dozele de metal, deoarece sticla ar păstra mai bine gustul.

Dar ambalajul e prea scump, motiv pentru care în ţările sărace din America Centrală şi Latină, Coca-Cola se serveşte şi la pungă de plastic.

Observând acest obicei, reprezentanţii companiei au decis să creeze punga Coca-Cola, care va fi produsă din material biodegrabil, dar mai important este că va păstra forma celebră a sticlei originale de Coca-Cola atunci când este umplută cu lichid.

Ea a fost deja introdusă în ţările în care conceptul de băutură la pungă este o normalitate. Spre deosebire de o pungă obişnuită, cele produse de Coca-Cola sunt confecţionate dintr-un material care nu permite pierderea acidului şi schimbarea calităţii lichidului.

Introducerea sucului la pungă a fost însoţită de un spot pubicitar menit să popularizeze şi să explice iniţiativa.