VIDEO: Geniu muzical la numai doi ani

825

Lavinia Ramirez a împlinit pe 18 iulie trei ani, dar a uimit publicul cu primul ei concert de pian chiar înainte de această vârstă. După concert ea a fost numită „Micuţa domnişoară Mozart".

Lavinia a fost atât de încântată când a primit un pian de jucărie de Crăciun, încât a cerut să înveţe să cânte la unul adevărat. O cerere destul de ciudată din partea unui copil de numai doi ani. Dar profesorul Matei Lehocky, care a studiat la Conservatorul din Praga, a acceptat să o primească când şi-a dat seama că are un talent excepţional şi are dorinţă de a învăţa.

„De obicei, copiii de doi ani nu se pot controla foarte bine și nu fac ce le spui. Se plictisesc, lovesc clapele și nu sunt interesaţi să reproducă corect sunetele”, a spus profesorul, conform Daily Mail. Dar Lavinia este deja matură, comportându-se ca şi cum ar avea cinci sau şase ani.

După numai șase săptămâni de cursuri, ea a cântat în cadrul unui concert cu un public de 200 de persoane, la biserica locală, unde a reprodus impecabil piesa Mary Had a Little Lamb. Dar micuţa este pasionată de muzica clasică şi mereu îl roagă pe profesorul ei să îi cânte Carmen, de Bizet.

Şi mai ciudat este că niciunul dintre părinţii ei nu cântă la vreun instrument. Nici mama sa nu îşi explică de unde a moştenit aceste gene. „Înainte să împlinească doi ani, putea să scrie cifre şi numere şi să le recunoască în cărţi. Ieri mi-a explicat ce e un trapez”, a spus mama micuţei.