VIDEO: Lecţia lui Lizzie- frumuseţea adevărată şi curajul autentic

184

Când era în liceu, Lizzie Velasquez a fost declarată „cea mai urâtă femeie din lume" pe YouTube, după ce a postat un videoclip de 8 secunde, care a avut mai mult de 4 milioane de vizualizări. Mai târziu, presa scrie de ea ca despre „fata care mănâncă la fiecare 15 minute", sau „cea mai slabă fată din lume". Însă după 4 ani, Lizzie a mai postat un videoclip pe YouTube pentru a arăta lumii ce înseamnă frumuseţea adevărată şi curajul autentic.

La 21 de ani Lizzie cântărea numai 27 de kilograme, deşi are o dietă de 8.000 de calorii pe zi. Un an mai târziu, după cum se poate vedea în videoclip, lucrurile nu s-au schimbat.

Lizzie suferă de un sindrom atât de rar, încât în lume mai există doar alte câteva persoane care arată ca ea, iar pentru medici, din păcate, metabolismul ei este un mister. Nimeni nu ştie ce se întâmplă ce se întâmplă cu toată grăsimea pe care o consumă Lizzie în dieta ei zilnică cu chipsuri, ciocolată sau pizza. Nu are aproape nici un gram de grăsime în corp, dar nici masă musculară. Cu toate astea, există şi o veste bună, starea ea nu se va deteriora cât timp continuă dieta de 8.000 de calorii pe zi.

Diagnosticată cu sindromul Neonatal Progeroid, medicii le-au dat părinţilor cele mai rele prognosticuri, încă de la naştere. Fata nu va merge, nu va vorbi, nu va avea o viaţă normală. Boala prespune îmbătrânire prematură, pierderea grăsimii corporale şi degenerarea ţesuturilor. Doctorii chiar i-au sfătuit pe părinţi să nu mai încerce să facă copii, dar ei i-au ignorat şi au mai adus pe lume doi copii sănătoşi tun.

Lizzie în schimb, nu a fost aşa de norocoasă. La 2 ani arăta ca un bebeluş de cinci luni. Puţin mai târziu, părinţii au remarcat că unul dintre ochii săi s-a albit brusc. Lizzie îşi pierdea vederea, dar cu toate probleme ei, creierul, oasele şi organele interne i s-au dezvoltat normal.

Crescând mai mult prin spitale din cauza sistemului imunitar deficitar, Lizzie a încercat să îşi facă prieteni, dar a întâlnit mai mulţi oameni care şi-au bătut joc de ea, în loc să încerce să o ajute, sau măcar să o cunoască. În mod paradoxal, aceste atitudini care au ieşit la iveală din sutele de comentarii postate pe YouTube după videoclipul de 8 secunde, au ajutat-o să se ridice deasupra condiţiei sale fizice şi să îşi îndeplinească ambiţiile.

La 22 de ani Lizzie are în spate 4 ani de experienţă ca vorbitor motivaţional, a publicat o carte, şi lucrează deja la a doua carte, iar în câteva luni de zile va termina cursurile Universităţii de Stat din Texas.