Spencer West este una dintre puţinele persoane care au capacitatea de a redefini posibilul. Ambele picioare i-au fost amputate de sub pelvis, pe când avea 5 ani, din cauza unei boli degenerative. Asta nu l-a împiedicat să urce pe cel mai înalt vârf din Kilimajaro, în Tanzania.

El și-a început călătoria pe 12 iunie, împreună cu doi prieteni și o întreagă echipă de suporteri și ghizi. Tânărul de 31 de ani a petrecut un an de zile pregătindu-se pentru acest eveniment caritabil, care a strâns 500.000 de dolari pentru derularea unui program pentru apă potabilă în Kenya.

Tânărul din Canada se deplasează de obicei într-un cărucior, dar are și o mașină. În schimb, 80% din urcușul pe munte a trebuit să îl facă în mâini. „Prima zi am mers prin pădure, a doua zi eram în deșertul alpin. Următoarea zi chiar eram în deșert, de zici că eram pe Marte. După care a urmat o zi de urcuș până în vârf. Noaptea ne jucam cărţi sau meditam,” a povestit West pentru National Post.

Cunoscuţii nu s-au grăbit să îl descurajeze, dar părinţii ar fi vrut să renunţe, de teamă că va păţi ceva. Dar teama nu l-ar fi oprit. „De când m-am născut, mi s-a spus că nu o să fiu un membru normal în societate. Acum tocmai am urcat cel mai înalt munte din Africa”, a declarat tânărul, surprins de sprijinul pe care l-a primit departe de casă, de la niște străini.