VIDEO: Teroristul din Toulouse e mort

57

Mohammed Merah, tânărul francez de 23 de ani, vinovat pentru uciderea a şapte persoane în Toulouse (sud-vestul Franţei) este mort.

El a fost împuşcat în cap, ieri, de un ofiţer al poliţiei antitero, după o negociere dură, care s-a lăsat cu o rafală de gloanţe. În timpul schimbului de focuri, Merah a sărit pe geam, cu o armă în mână şi a continuat să tragă. Poliţiştii l-au găsit mort la sol. Trei poliţişti au fost "grav răniţi" în confruntare, a declarat o sursă din Poliţie citată de AFP.

Poliţia franceză antitero a înconjurat timp de 32 de ore clădirea din Toulouse în care s-a baricadat Mohammed Merah, iar ministrul de Interne francez a declarat presei că tânărul a încetat să negocieze pe la miezul nopţii.

Se pare că tânărul de 34 de ani, care se autointitulase combatant islamist, membru Al-Qaida, plănuia să mai ucidă miercuri dimineaţă din nou, fie un poliţist, fie doi militari.

Merah a ucis trei copii evrei şi pe tatăl a doi dintre aceştia în Toulouse. Cu câteva zile înainte a ucis trei militari în Montauban.