Video: Un bărbat a fost înghiţit de un crater deschis sub dormitorul lui

18

Echipajele de intervenţie din Florida au încetat să îl mai caute pe Jeffrey Bush, bărbatul de 36 de ani „înghiţit" de o dolină în care s-a prăbușit cu tot cu dormitorul său, joi, în toiul nopţii.

Incidentul, petrecut într-o suburbie a orașului Tampa (Florida, SUA), i-a șocat pe locuitorii statului, deși fenomenul apariţiei de cratere este foarte frecvent în regiune. Potrivit experţilor în geologie, statul Florida este construit peste un strat calcaros situat deasupra unul sistem întreg de peșteri supuse eroziunii provocare de apă. Vulnerabilitatea la eroziune face ca mare parte a statului să fie mereu supusă riscului de a se prăbuși într-un astfel de crater.

Istoria lui Jeffrey Bush a sfârșit tragic în noaptea de joi când o dolină de 6 metri adâncime s-a deschis exact sub dormitorul lui, înghiţindu-l cu totul. Fratele lui a declarat pentru BBC că bărbatul a conștientizat ce se întâmplă și a strigat după ajutor, însă nimeni nu a putut face nimic.

Când au sosit pompierii, fratele lui Jeffrey era și el în groapă și săpa în mormanul de moloz amestecat cu noroi, pentru a-și salva fratele. Pompierii au intervenit pentru a-l scoate pe frate din groapă pentru a nu risca să fie înghiţit și el de crater. Locuitorii din vecinătatea casei avariate au fost evacuaţi, iar autorităţile plănuiesc să dărâme locuinţa respectivă cu totul.