Videoclipul tulburător care arată suferinţele celor batjocoriţi de colegi

981

Pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la abuzurile pe care copiii le suportă din partea colegilor de școală, regizorul francez Vincent Lobelle de la Les Télécréateurs a încercat să îi sensibilizeze pe adulţi în legătură cu această problemă, prin intermediul unui videoclip emoţionant care îi „pune în pantofii" elevilor hărţuiţi la școală, scrie Mademoizelle.

Pentru a trage un semnal e alarmă cu privire la abuzurile pe care copiii le suportă din partea colegilor de școală, regizorul francez Vincent Lobelle de la Les Télécréateurs a încercat să îi sensibilizeze pe adulţi în legătură cu această problemă, prin intermediul unui videoclip emoţionant care îi „pune în pantofii" elevilor hărţuiţi la școală, scrie Mademoizelle.

Materialul video prezintă un om de afaceri de aproximativ 50 de ani care devine ţinta răutăţilor verbale, dar și a agresiunilor fizice ale colegilor săi de birou. La sfârșitul filmului, este afișat mesajul: „O zi la seriviciu nu arată așa. Dar o zi la școală?".

Videoclipul este de fapt un material de promovare pentru un documentar difuzat de postul France 5, legat de agresiunea în școală, un fenomen care capătă proporţii alarmante pe teritoriul Franţei. Potrivit raportului Ministerului Francez al Educaţiei Naţionale, din cei 12 milioane de elevi, 1,4 milioane cad victime agresiunii, notează France 5

Alte studii efectuate în legătură cu problema hărţuirii elevilor de către colegi arată dimensiunile îngrijorătoare ale fenomenului. Aproximativ 25% dintre copii cad victime batjocurilor venite din partea colegilor, potrivit Help Guide. Umilinţele pe care aceștia le suportă pot conduce la dezvoltarea unor grave probleme mintale și în unele cazuri îi pot împinge pe copii către sinucidere. Află cum poţi depăși povara hărţuirilor și abuzurilor din partea colegilor.