Zvonul despre „călugării ucigaşi” provoacă panică în Mureş

32

Panică la Târgu Mureş după ce, timp de mai multe zile, a circulat pe Internet zvonul că traficanţi de organe, îmbrăcaţi în călugări, răpesc şi ucid elevi din judeţ.

Mulţi elevi târg-mureşeni nu mai vor să iasă în curtea şcolii în pauze după ce au citit despre „călugării ucigaşi" care nu doar că răpesc cu predilecţie elevii de şcoală primară şi gimnazială pentru a le preleva organele, dar îi şi violează înainte de a-i ucide.

Zvonul macabru care circulă de câteva zile în mediul virtual şi a reuşit să stârnească panica printre cei mici, a fost infirmat de autorităţile locale. „Nu avem nici o sesizare legată de vreun copil dispărut, cu atât mai puţin de vreo crimă. Am transmis tuturor directorilor de şcoli să ia măsuri şi să calmeze elevii, pentru că este pur şi simplu o poveste, nu s-au înregistrat asemenea cazuri în judeţul Mureş," a declarat şeful IPJ Mureş, comisarul-şef Valentin Pescari.

Astfel de zvonuri pot afecta eficienţa procesului de învăţare în şcoli şi pot chiar genera refuzul copiilor de a mai merge la şcoală, avertizează şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Dumitru Matei, citat de România liberă. Matei a îndemnat profesorii să îi consilieze pe copii şi pe părinţi şi, să fie vigilenţi cu privire la activităţile desfăşurate în şcoli, atât în timpul orelor, cât şi în pauze.