Britanicii se încred în Google la fel de mult ca în Biserică

20

Britanicii au tot atât de multă încredere în Biserica Anglicană cât au în Google, arată un sondaj apărut în raportul The Future Of Britain, publicat marţi, 30 aprilie, de către agenţia OMD.

Potrivit acestui sondaj, prima instituţie în care au încredere englezii este Serviciul Naţional de Sănătate (NHS). Circa 40% dintre cei intervievaţi situează NHS pe primul loc în topul instituţiilor pe care le consideră de încredere. Poliţia vine imediat după, englezii declarându-se convinşi că aceastea sunt instituţiile care ţin cont cel mai mult de nevoile lor.

Surprinzător, circa 19% dintre respondenţi consideră supermarket-uri precum Tesco și Sainsburys mai de încredere decât Google sau instituţiile religioase, care au fost cotate pe primul loc în topul încrederii de un segment reprezentat de doar 17% din englezi.

Dacă Google nu este afectat prea mult de aceste rezultate, fiind în continuare cel mai folosit motor de căutare la nivel mondial, Arhiespicopul de Canterbury, Justin Welby, are motive să se îngrijoreze, notează jurnaliştii The Telegraph. Nivelul de încredere pe care îl înregistrează în rândul populaţiei engleze instituţia pe care o conduce este la fel de mic acum ca și înainte ca el să ocupe această funcţie.