Pacienţii credincioşi răspund mai bine la tratamentele psihiatrice

123

Credinţa în Dumnezeu îi ajută pe pacienţii aflaţi sub tratamente psihiatrice pe termen scurt, arată un studiu efectuat în cadrul Harvard Medical School.

„Am descoperit că pacienţii mai credincioşi aveau rezultate mai bune în urma tratamentelor, simţindu-se mai bine cu propria persoană şi suferind mai puţin de depresii şi stări de anxietate", a declarat David Rosmarin, profesor de psihiatrie la Harvard Medical School, citat de Agerpres.

Studiul a cuprins un experiment în cadrul căruia pacienţii şi-au cotat încrederea în Dumnezeu şi în reuşita tratamentului, pe o scară de la 1 la 5, înainte şi după tratament. Pacienţii care au susţinut că au mai mult decât „o mică" credinţă în Dumnezeu aveau o şansă de două ori mai mare de a răspunde pozitiv la tratamentul administrat, conform lui Rosmarin.

„Încrederea în Dumnezeu poate facilita încrederea în tratament. Pacienţii care aveau mai multă credinţă într-o forţă superioară aveau şi mai multă credinţă în efectele tratamentului. Ei au fost de la început optimişti cu privire la tratament şi au crezut că îi va ajuta", a subliniat profesorul.