Google ne face să ne pierdem creativitatea

13

Soluţiile şi răspunsurile care ne sunt la îndemână şi ne stau la dispoziţie cu ajutorul Google dau naştere unei generaţii care se bazează pe Internet pentru orice şi care nu mai este stimulată să fie creativă şi îndemânatică.

Aceasta este previziunea pe care o înaintează unul dintre inventatorii de top din Marea Britanie, Trevor Baylis, într-un interviu pentru cotidianul britanic The Daily Mail. Baylis este de părere că, din cauză că tinerii nu mai sunt obişnuiţi să rezolve singuri problemele cu care se confruntă, ei s-au obişnuit să depindă de cunoştinţele altora, în speţă de tehnologie.

În mod concret, Baylis, în vârstă de 75 de ani, este preocupat de faptul că generaţia următoare de inventatori nu va exista, deoarece tinerii nu mai pot face nimic doar cu mâinile lor. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, el consideră că în şcoli ar trebui să fie obligatorii proiecte de îndemânare.

„Copiii trebuie învăţaţi să facă lucruri cu mâna lor, şi nu să fie dependenţi de telefonul mobil sau de computer. Ar trebui să utilizeze computerele, dar sunt prea mulţi oameni care îşi petrec toată ziua în faţa laptop-urilor. Sunt dependenţi de căutările pe Google. Mulţi copii vor avea „creierul mort" dacă vor deveni atât de dependenţi de internet pentru că nu vor putea să facă lucruri în modul tradiţional", a declarat el.