Managementul reputaţiei online, cel mai nou serviciu Google

110

Google ia în serios nevoie internauţilor de a-și gestiona capitalul de imagine. Un nou serviciu oferit de mamutul Internet integrează funcţia „Me on the ewb" (Eu pe Internet) în este integrată în profilul Google al fiecărui utilizator. Aplicaţia permite setarea de alerte atunci când un set de cuvinte cheie, cum ar fi numele sau adresa de email, sunt postate undeva pe Internet.

Noua funcţie, lansată simultan cu serviciul de căutare vocală pe Google Chrome, permite utilizatorilor care au un cont Google să stabilească mai mulţi termeni care sunt căutaţi periodic, iar când unul dintre ei este găsit, utilizatorul este avertizat printr-un email. Acești termeni includ numele sau adresa de mail a utilizatorului.

Reprezentanţii Google au motivat decizia din spatele acestei aplicaţii declarând că „reputaţia unui utilizator nu este afectată doar de lucrurile pe care acesta le pune pe internet, ci și de lucrurile postate de alţii, fie că este vorba de o menţiune pe un blog, o etichetă adăugată unei fotografii sau un răspuns la un mesaj de status public".

Potrivit Stylereport.ro, serviciul Me on the Web oferă internauţilor și sfaturi privind înlăturarea conţinutului nedorit de pe alte pagini. Noul serviciu vine la scurt timp după ce Google a criticat reţeaua de socializare Facebook pentru invadarea intimităţii utilizatorilor și oferirea de măsuri insuficiente de protecţie a datelor personale.