Social media, noul „izvor” al lipsei de politeţe

269

Relaţiile au de suferit din cauza comunicării online defectuoase, iar reţelele sociale favorizează lipsa de politeţe, iată două dintre concluziile relevate de un sondaj de opinie recent, referitor la comunicarea online, în social media.

Sondajul de opinie a chestionat un număr de 2.698 de adulţi americani, în luna februarie, cu scopul de a afla dacă şi cât de mult afectează conversaţiile online relaţiile între oameni.

Sondajul de opinie realizat de compania privată VitalSmarts a descoperit că 19% dintre respondenţi au ales să comunice mai rar cu un prieten online din cauza a ceva ce acea persoană a scris cu privire la un anumit subiect. Mai mult, 35% au şters din lista de prieteni sau au blocat accesul la profilul personal al unei persoane cu care s-au certat pe internet, arată Christian Post.

În afara de deteriorarea relaţiilor, sondajul de opinie a relevat şi o lipsă accentuată de politeţe în comunicarea online. Aproape 76% dintre respondenţi au afirmat că au fost părtaşi la o ceartă în reţelele sociale, 78% au remarcat că discuţiile frecvente sunt lipsite de amabilitate, iar 88% sunt convinşi că, în realitate, persoanele care se ceartă pe internet sunt mai politicoase decât o arată în social media.