100.000 de persoane s-au înscris pentru călătoria fără întoarcere pe Marte

957

Proiectul The Mars One, care vrea să colonizeze planeta roşie începând cu anul 2022, are deja mai bine de 100.000 de candidaţi care şi-ar dori să meargă în călătoria fără întoarcere pe Marte.

Mai bine de 100.000 de persoane au candidat pentru această călătorie. Orice persoană peste 18 ani poate aplica, însă taxele diferă în funcţie de naţionalitate: americanii plătesc 38 de dolari, iar un mexican, spre exemplu, 15 dolari, diferenţele fiind motivate de starea economiei ţării respective, notează CNN.

Misiunea Mars One va costa 6 miliarde de dolari, care se vor acoperi cu ajutorul sponsorilor şi mass-mediei, care va plăti pentru drepturile de a realiza documentare bazate pe pregătirea astronauţilor în vederea colonizării planetei. Mars One va selecta un grup de 40 de astronauţi, care se vor antrena timp de 8 ani într-un loc secret. Ei vor învăţa cum să repare structurile habitatului, în caz de nevoie, cum să cultive legume în spaţii restrânse şi cum să trateze problemele de sănătate.

În ceea ce priveşte colonizarea, coordonatorii proiectului spun că oamenii vor putea lua cu ei bunuri de pe Pământ, inclusiv mâncare şi panouri solare. Apa şi oxigenul vor fi obţinute pe Marte. Cercetătorii vor să creeze o atmosferă ca cea de pe Pământ şi să transforme planeta într-un loc bun de trăit, proces care va dura, sute de ani, spun ei.

Această călătorie este destul de periculoasă, una dintre cele mai mari probleme fiind radiaţiile. Pentru ca astronauţii să nu fie afectaţi, NASA nu le permite acestora să petreacă mai mult de 300-360 de zile în spaţiu când activitatea solară este minimă, și 275-500 de zile, pentru activitatea solară maximă.

În prezent, NASA lucrează pentru a descoperi metode de a scurta timpul călătoriei spre Marte, o reușită pe care o prevăd undeva în anii 2030. Între timp, încearcă să realizeze nave spaţiale care să ofere mai multă protecţie împotriva radiaţiilor.